Besplatno ljetovanje za osobe sa invaliditetom

NVO "Humanitarna Familija" je osnovana prije pet godina i njeni osnivači su Alen Efović sa rodbinom i prijateljima. Alen se sa ljudima iz svoga okruženja angažovao i ustupio svoje apartmane za ljetovanje djece sa invaliditetom.

Dolazila su djeca sa prostora čitave bivše Jugoslavije i mnogima od njih je to bio prvi put u životu da vide more. Da bi njihov boravak bio što ugodniji i prijatniji, organizovane su zajedničke večere uz muziku i ples, šetnje, izleti i naravno plivanje uz svu neophodnu pomoć pri tome.

U početku ovog projekta gostima je bio obećan samo smještaj. Ali zahvaljujući donacijama humanih ljudi obezbijeđen im je i sav dodatan komfor. Do 2011. godine je besplatno ljetovalo 740 osoba sa invaliditetom iz država bivše Jugoslavije. Mi želimo da se ovaj projekat nastavi, da bismo i dalje usrećili one , kojima sudbina nije bila naklonjena.

Pošto se djeci sa posebnim potrebama rijetko pruža prilika da upoznaju djecu iz drugih država, mi Vas molimo da podržite ovaj projekat svojim doprinosom.

Pozivamo Vas da dođete u naše prostorije, jer ćete samim dolaskom usrećiti našu djecu, kao što je to bio slučaj sa predsjednikom opštine Bar Žarkom Pavićevićem u septembru 2011.

Kako ćete nas pronaći?